fbpx

Fridi itt hagyja Magyarországot

0 867

Friderikusz Sándor hosszú évek óta visszavonultan éli életét és szinte egyáltalán nem mutatkozik nyilvánosan. Legutóbb augusztus 1-jén jelent volna meg szülővárosának könyvtárában, de végül a nagy érdeklődésre és a vírusveszélyre való tekintettel a szervezők lemondták az ünnepélyes könyvátadót.

Fridi eközben szép csendben próbálja eladni luxusingatlanjait, hogy rövidesen végleg áttegye székhelyét kedvenc világvárosába, New Yorkba, ahol a pletykák szerint évek óta van egy lakása.

Az új élethez természetesen rengeteg pénzre van szüksége, neki pedig leginkább budapesti ingatlanokban áll a vagyona, melynek ékköve a 2,5 milliárd forintra taksált egykori Fenyő-villa, de szép összeget kér az Astorián található körteraszos irodáért is, ami 300 millióért várja új gazdáját. Ennél valamivel többet, nagyjából félmilliárd forintot ér a Vörösmarty téren található luxus penthouse lakása, ami valószínűleg szintén eladó, hiszen többet is hirdetnek mostanában a házban, amelyben található.

Akad azonban egy nagyjából 75 négyzetméteres lakás, amit Fridi mindenképpen szeretne megtartani, amolyan vésztartalékként, hogy legyen hol megszállnia, ha dolga akadna Magyarországon a költözés után. A Váci utca egyik impozáns épületében található ingatlan volt az első, amit megvásárolt, miután megengedhette magának a luxuséletet. Ugyanakkor ez volt az a lakás, amelyben imádott édesanyja töltötte az idejét, ha meglátogatta a fiát, amire nagyon sokszor volt példa az asszony 2001-ben bekövetkezett haláláig. Sándor egyik közeli ismerőse szerint ez utóbbi a fő oka annak, hogy ettől a lakásától sosem válna meg a legendás tévés.

– Sándor hosszú éveken át lakott a Váci utcai lakásban, hiszen ez volt az első komolyabb befektetése. Valójában hitelt vett fel, hogy megvehesse. Egyfajta státusszimbólum volt számára, hogy a sétálóutcán legyen az otthona és nagyon szerette is egészen addig, amíg Erzsi néni élt. Amióta elvesztette az anyukáját, nem igazán használja a lakást, mert fájdalmas emlékeket őriznek a falak. Ha a mama ott volt, márpedig gyakran utazott fel hozzá Nyíregyházáról, Sanyi a nappaliban aludt, a hálót pedig átengedte Erzsi néninek. Mivel a mama imádta azt a lakást, Sándor sosem válik meg tőle… 

Ez a bizonyos ingatlan, bár Sándor befektetései közül a legszerényebb, így is elég jelentős „megtakarítás” marad számára, hiszen a piaci értéke jelenleg valamivel több, mint 100 millió forint. Ráadásul felszereltségtől függően, akár havi 400 ezer forintot is hozhat a konyhára, ha Fridi úgy dönt, hogy kiadja.

Forrás borsonline.hu

Szólj hozzá