fbpx

Hogyan élhetsz csomagolásmentesen a kozmetikumok világában

0 737

Idén is lehet csatlakozni a #PlasticFreeJuly, azaz a műanyagmentes júliushoz, mely azért jött létre, hogy felhívják az emberek figyelmét a műanyag szennyezésre, mely rengeteg problémát okoz globálisan. A műanyagokkal legfőképpen óceánjainkat szennyezzük, de a mozgalom idén is tökéletes alkalom arra, hogy megtegyük az első vagy esetleg sokadik lépést a műanyagmentes élet felé – kezdjük a fürdőszobában!

Mi is az a #PlasticFreeJuly?

A műanyagmentes július egy olyan mozgalom, mely azért jött létre, hogy az egyszer használatos műanyag hulladékok helyett olyan alternatív megoldásokat kínáljon, melyeket a hétköznapokban is könnyedén betarthatnak az emberek, ezzel pedig rengeteget tehetnek a környezetükért. Ilyen egyszerű példa a műanyag zacskók helyett használjunk pamut vagy papír zacskókat. Ezeket nem csak egyszer, hanem akár többször is használhatjuk. De érdemes lemondani a műanyag szívószálakról és lecserélhetjük őket például fém szívószálakra is.

Ebben a hónapban fedezd fel Te is jobban a műanyagmentes életet, melyhez most mi is adunk néhány tippet a kozmetikumok világában. A kozmetikumok több millió tonna felesleges műanyagot és szemetet termelnek évente, pedig ennek nem kellene így történnie. A Lush Cosmetics teljes termékpalettájának 50%-a meztelen, azaz műanyag csomagolás nélküli. Már nem csak testápoláshoz vagy tusoláshoz vásárolhatsz csomagolás mentes termékeket, hanem akár sminkeléshez vagy éppen arctisztításhoz is.

Csomagolás mentes termékek a fürdőszobában

Az egyik legtöbbet használt mindennapos kozmetikai termék a fürdőszobákban, az arctisztító. Általában az arctisztítókhoz, sminklemosókhoz nem csak műanyagba csomagolt terméket használunk, hanem valamilyen vattakorongot is. Ezek mind-mind rengeteg szemetet termelnek. A Lush 7 to 3 arctisztító korongja azonban mindezektől mentes. Az arctisztító korong egy pucér termék, a használatához pedig nincs szükség vattakorongra.

A termék mindössze 690 forint, mely több alkalommal is használható. Megtisztítja az arcbőrt a szennyeződésektől, sőt még a sminket is eltávolítja az arcról és a szemekről is. A tisztítókorong mellett a márka termékei között találunk még arcszappant, arctisztító balzsamot és még arcápoló olajat is.

Ha már az arcnál tartunk, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni a csomagolás mentes sminktermékeket is. A Lushnál széles színválaszték mellett vásárolhatunk magunknak szemhéjpúdereket, rúzsokat, alapozókat és highlightereket. A rúzsokhoz vásárolhatunk újratölthető rúzstartót, így nem kell a szemétben végeznie semminek. Ezekkel az apró trükkökkel könnyedén műanyagmentessé teheted sminktermékeidet is.

Környezetbarát, pucér és öntartósító – ezek mind igazak a Lush szilárd samponjaira, melyek nem csak praktikusak például utazás során, hanem egy tömb akár 80 hajmosásra is elegendő, ami háromszor több egy műanyag tubusos sampon élettartamánál. A szilárd samponok különböző illatban kaphatóak, ráadásul hajtípusunknak megfelelőt is választhatunk.

Végezetül essen szó egy kicsit a jól ismert fürdőbombákról, melyek szintén csomagolásmentesek és nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak a hétköznapokban. A Lush fürdőbombái már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, ezekkel feldobhatjuk az otthoni spa élményt és teljesen kikapcsolódhatunk. Isteni illatuk vannak a fürdőbombáknak.

Csomagolásmentes élet egyszerűen

Ha belegondolunk nem is olyan nehéz lemondani a műanyagokról és áttérni a “pucér” termékekre. Ezzel pedig rengeteget tehetünk a környezetünkért, az állatvilágért és persze a jövőnkért is, hogy unokáink is ismerhessék és élvezhessék e csodás bolygó élővilágát.

Forrás: Noihirek

Szólj hozzá