fbpx

Hogyan kell Facebookon pasizni

0 574

Ha nagyon félénkek vagyunk, a Facebook egy jó hely arra, hogy beszélgessünk, flörtöljünk azzal a sráccal, aki tetszik, de akár új kapcsolatokat is kezdeményezhetünk. Ha tehát pasizni akarsz a Facebookon, mindenképpen olvasd el ezt a cikket, aztán majd meglátod, melyiket használod fel egy kis flörthöz.

 • Az első és legfontosabb, hogy jelöljétek be, illetve vissza egymást, hiszen addig nem nagyon tudsz kezdeni.
 • Chatelj a kiszemelt pasival! Egyszerűen, amikor látod a chat ablakban, hogy be van jelentkezve, írj neki egy sziát, a többi már majd jön magától. Arra vigyázz, hogy ne mindig te kezdeményezd a chatelést, különben úgy fogja érezni, túlságosan ráakaszkodsz. Hagyd, hogy néha ő írjon neked a Facebookon. Illetve, ha a beköszönésedre negatívan válaszol („Mégis mi a frászért irogatsz?”) vagy csak úgy ímmel-ámmal, inkább hagyd, valószínűleg nem érdekled.
  Ha olyannal szeretnél ismerkedni, akit még nem ismersz, érdemes belépni olyan Facebook csoportokba, amik azzal a témával foglalkoznak, ami téged is érdekel, és ott körülnézni. Így könnyebb is pasizni, hiszen a közös érdeklődési kör már adott.
 • Nyugi! Mivel nem szemtől szembe zajlik a kommunikáció, ne parázz! Ha nem válaszol, ez van, ha pedig igen, akkor pedig igazán nincs miért izgulni, majd alakul a beszélgetés.
 • „Nevess” a viccein! Ha ír valami vicceset, mindig jelezd neki hangulatjelekkel. Itt sok félét megtalálsz: Hogyan kell hangulatjelekkel kifejezni az érzelmeket?
 • Kérdezd olyan dolgokról, amikről tudod, hogy szeret. Ha nem tudod, miért rajong, nézd meg az adatlapján, illetve azt is érdemes átböngészned, hogy az utóbbi időben miket posztolt a Facebook üzenőfalán. A pasizásnál nagyon fontos, hogy éreztesd a sráccal, hogy érdekel téged ő, illetve amit ő szeret. Ilyen lehet a kedvenc zenekara vagy egy adott sportág. Fontos azonban, hogy ne vidd túlzásba. Ha például ő nagy Juventus (focicsapat) rajongó, ne tégy úgy, mintha te is az lennél, mert könnyen lebukhatsz (pl. azáltal is, hogy egy korábbi posztodban mondjuk kiírtad, hogy utálod a focit, vagy kérdez valamit, amire nem tudod a választ). De ilyen esetben is nyugodtan érdeklődhetsz, például arról, hogy miért szereti a focit vagy hogy miért ez a kedvenc csapata.
 • Te is viccelődj néha, azonban ne vidd túlzásba, különösen ne akkor, ha valami komolyat ír.
 • Flörtölj! Ha már úgy érzed, hogy van esélyed, vesd be a csáberődet. Persze a Facebookon pasizni elég más, mint a valós életben, itt ugye a bájos pillantás nem segít. De tehetsz kissé félreérthető megjegyzéseket, „húzhatod” őt egy kicsit.
 • Időnként bökd meg!
 • Lájkold a képeit, megjegyzéseit, de ne vidd túlzásba! Mindenkinek jól esik, ha valamit, amit ír, mások értékelnek, esetleg tetszésüket fejezik ki egy fotóval kapcsolatban. Ne ess azonban abba a hibába, hogy vagy 100 képét lájkolod. Időről időre egy-egy kép vagy üzenet lájkolása, esetleg egy vicces hozzászólás azonban mindenképpen nyerő.
  Nézd, hogy ő lájkolja-e a te Facebook képeidet, hozzászólásaidat! Ha igen, jó jel, ha egyáltalán nem, akkor vélhetően nem érdekled a pasit. Ne ess abba a hibába, hogy túlságosan kihívó képeket töltesz fel magadról, mert ha lájkol egy bikinis fényképet, lehet, hogy meg akar kapni, de nem szeretne barátnőjének. A jópofa fotók viszont azt sugallják majd rólad, hogy jó kedélyű, vicces, életrevaló, életvidám lány vagy, ami sokak számára vonzó hosszú távon is.
 • Ha sokat beszélgettek, nem ráz le, az azt jelenti, hogy valószínűleg ő is kedvel téged.
 • Ha úgy érzed, hogy a chatelgetés jól alakul, akkor – ha éppen nincsen online – kérdezd meg tőle, van valamilyen esemény (pl. egy koncert) arrafelé, amerre lakik, kérdezd meg, hogy ő megy-e. Így esetleg összefuthattok. De előbb vagy utóbb biztosan ő is elhív valahova.

Forrás: Hogyankell

Szólj hozzá