fbpx

Hogyan kell jó nőnek lenni

0 3 777

Jó nőnek lenni nem csupán abból áll, hogy van, aki szépnek születik, míg más kevésbé. Bizonyára te is ismersz olyan énekest, színésznőt vagy osztálytársat, akinek ugyan csodás vonásai vannak, valahogy azonban mégis taszító számodra. Hogy jó nő legyél, annak egy része – de persze nem elhanyagolható – a külső, ugyanakkor legalább ilyen fontos a személyiséged, a kisugárzásod. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy mit tehetsz azért, hogy kívül-belül jó nő legyél!

Lépések

1. Tisztálkodj! A szépséghez az egyik legfontosabb, hogy ápoltak legyünk.

  • Naponta legalább egyszer tusolj vagy fürödj le! Ha könnyen kiizzadsz, forróság van, fizikai munkát végeztél vagy sportoltál, akkor érdemes akár naponta többször is, főleg nyáron.
  • Legalább naponta kétszer moss fogat.
  • A körmeidet legalább kéthetente vágd le, és ügyelj rá, hogy mindig tiszta legyen.
  • Használj hónaljdezodort, de csak óvatosan, ne lehessen az utcán még 20 méterrel mögötted is azt szagolni. (Általában akkor okoz ez problémát, ha az orrunk már hozzászokott az illatához, ezért egyre többet használunk, míg lassan mások számára már elviselhetetlen lesz a pacsuliszag.)

2. Sportolj és étkezz egészségesen! Ahhoz, hogy jó alakod legyen, fontos, hogy rendszeresen sportolj, illetve az egészséges ételek nem csupán az alak megőrzésében, formálásában segítenek, hanem szebb lesz a bőröd és jobban is fogod érezni tőle magad. Szintén sokat segít, ha sok vizet iszol naponta.

3. Légy elragadó személyiség! Ne játszd meg magad, hanem légy önmagad, ugyanakkor a legjobb önmagad, ami csak lenni tudsz. Bármit, amit szeretsz csinálni, mutasd meg a világnak, mutasd meg, hogy kell szívből csinálni, legyen az versírás, tánc vagy néhány kreatív csecsebecse, amit csináltál.

4. Mindig légy kedves és kerüld az irigységet! Mosolyogj, hisz kutatások is bizonyították, hogy a férfiak vonzódnak a kiegyensúlyozott, vidám nőkhöz. Ráadásul a mosoly visszahat rád is, és még vidámabb, még magabiztosabb leszel tőle.

5. Ne játszd meg a buta csitrit! A szépség idővel megfakul, és ugye te sem akarod, hogy csak egy nagy üresség maradjon belőled? Ha okosabb vagy, magabiztosabb is, jobb lesz veled társalogni, nem tartják majd égőnek veled mutatkozni.

6. Aludj eleget! Legalább 8 órát aludj minden nap, különben rövid időn belül megjelennek azok a bizonyos szarkalábak, ráadásul a kisugárzásodon is látszik majd, ha nem alszol rendesen, sőt, könnyen ingerlénnyé is válhatsz, amit pedig nehéz elviselni.

7. Kelj fel időben, hogy kényelmesen el tudj készülni. Legyen időd minden reggel fésülködni rendesen, kiválasztani aznapi hangulatodnak leginkább megfelelő rucit.

8. A pattanásokat, foltokat, szem alatti karikákat fedd el korrektorral, rögzítsd némi púderrel, de nem kell maszkot tenni az arcodra, mert nem attól leszel jó nő, hogy nem látszol.

9. Ha igazán jó nő akarsz lenni, a szép haj alapvető. Kísérletezz ki néhány fajta frizurát, amit bármikor viszonylag könnyedén el tudsz készíteni magadnak. Olvasd el további cikkeinket, ha szép konty- és hajfonat ötletekért. A dús haj szexi, ebből a cikkből megtudhatod, hogyan teheted dúsabbá.

10. Találj magadnak egy hobbit, amit szeretsz! A srácok szeretik, ha egy lánynak van valami önálló elfoglaltsága, ha pedig abban még jó is vagy, az még szexisebbé tesz számukra. Ráadásul, ha időnként olyan kikapcsolódást találsz, amiben örömöd leled, az jót tesz a lelkednek is, és a jókedved sugározni fog.

11. Flörtölj! De csak azokkal, akiket tényleg jó pasinak találsz, mert ha mindenkivel flörtölsz, az nem tesz túl jót a hírednek, ráadásul lehet, hogy néhány srácot nehéz lesz később lekoptatni. Egy bájos mosoly sokat ér.

12. Ne drámázz! Te kit választanál társul? Valakit, aki sokat problémázik, lehangolt, ideges, vagy egy olyan személyt, akivel az élet csupa vidámság? Akkor ne légy hisztikirálynő!

13. Légy magabiztos! Vigyázz, a között, aki fenn hordja az orrát, és a magabiztos emberek között nagy különbség van. Járj mindig egyenes háttal, felemelt fejjel. Ha pozitívan gondolkodsz, az a testtartásodon és a járásodon is látszani fog, és valós magabiztosságot sugárzol majd.

14. Legyen önálló véleményed! A jó nő nem attól jó, hogy mindig azt mondja, amit az illető hallani akar, nem mindig azt akarja tenni, amit a pasija akar. Ha például egy srác elhív moziba, és megkérdezi, milyen filmet néznél meg, ne mondd azt, hogy neked mindegy. Miért lenne mindegy? Talán nincs ízlésed, véleményed, preferenciád vagy esetleg gondoljon arra, hogy annyira odavagy érte, hogy bármit megtennél? Ugyanez vonatkozik arra is, hogy ne árts másnak, légy kedves, ne mondj rosszakat más háta mögött. Ha például egy baráti társaságban felmerül, hogy „Oh, az Évi olyan idióta, és mindig mások nyakán lóg!”, ne helyeselj, mondd nyugodtan, hogy „Hogy őszinte legyek, nem ismerem őt annyira, hogy bármit is mondhassak…”

15. Szereld le az irigy és gonosz embereket! Ha valaki gonoszságot híresztel rólad, nem az a megoldás, hogy te is így teszel. Kérd meg egy barátod, hogy tartson veled, és menj oda az illetőhöz. Állj vele szemtől-szembe, nézz mélyen a szemébe (ez megijeszti, zavarba hozza), és kérdezd meg: „Nézd, nem igazán ismerlek, ezért nem is tudom, miért híresztelsz rólam hamis dolgokat. Komolyan nincs jobb dolgod, mint ücsörögni és rólam beszélgetni?” Erre nagy valószínűség szerint semmit nem mond vagy tagad. Ekkor csak mosolyogj egyet, mondd, hogy rendben van, és menj el.

16. Beszélgess mindenkivel! Ne közösíts ki másokat, inkább mindenkihez legyen egy-egy jó szavad, és sokkal többen fognak szeretni és jó nőnek tartani. Mit mondhatnál annak az osztálytársadnak, akivel szinte soha semmit nem beszélsz? „Oh, tök jó a cipőd, hol vetted?” „Jaj, neked olyan jól megy az angol, hogy csinálod?” „A hétvégén megyek moziba, de nem tudom, melyik filmet nézzem meg. Te szereted a filmeket, nem ajánlanál valamit?”

Forrás: Hogyankell

Szólj hozzá