fbpx

Jack Nicholson 28 éves fia apja kiköpött mása – Fotók

0 713

Visszavonult

Jack Nicholson minden idők egyik legnagyobb amerikai színésze. Az 1937-es születésű világsztár számára azonban nem jött könnyen a siker: noha már az ötvenes évek végétől filmezett, szépen, lassan járta végig a szamárlétra fokait.

A hatvanas éveket például végigrobotolta: a függetlenfilmes szcénában vetette meg a lábát, a Hollywoodot megújító második (vagy “elveszett”) nemzedék tagjaként. 1969-ben aztán jött a nagy kiugrás, a máig kultikusnak számító nemzedéki közérzetfilm, a briliáns Szelíd motorosok mellékfigurájaként olyan szédületes alakítást nyújtott, hogy rögtön begyűjtötte első Oscar-jelölését. Karrierjét később olyan filmsikerek fémjelezték, mint a Száll a kakukk fészkére, a Kínai negyed, a Becéző szavak, a Batman, az Egy becsületbeli ügy vagy a Schmidt története. Jack Nicholson 2010-ben mégis visszavonult a filmezéstől.

Azóta egyszer felmerült, hogy az ördögi mosolyú Jack visszatérne a filmvászonra: a Toni Erdmann remake-jében játszhatott volna, ám a 83 éves színészóriás végül visszadobta a szerepet. Nagy kár, mi ugyanis örültünk volna egy újabb Nicholson-filmnek.

Forrás Femcafe

Szólj hozzá