fbpx

Megerőszakoltak és a fájdalom életem végéig elkísér

0 613

A gyerekkorban elszenvedett, kezeletlen traumák, mint a szexuális erőszak, végigkísérhetik a felnőtt életet is. Az erőszak hosszú távú hatása.

Lady Gaga év elején vallott arról Oprah Winfreyműsorában, hogy jópár éve, 19 éves korában megerőszakolta egy ismerőse. Az énekesnő szerint a feldolgozatlan trauma miatt súlyos PTSD alakult ki nála. A The Guardian olvasói rovatába egy hétköznapi nő vallomása érkezett, aki 14 évesen szenvedett el erőszakot. Arról mesél, hogy a mai napig nem képes hosszú távú párkapcsolatot kialakítani és boldogan megélni az intim együttléteket.

„Amióta 14 éves koromban megerőszakoltak, a szex zavarba ejtő, gyakran erőszakos és kellemetlen, beteljesületlen esemény számomra. Pedig a külvilág szerint mindenem megvan: biztos munkahelyem és olyan munkám, amiben jól teljesítek, egy rendes exférj és két gyönyörű gyerek” – írja a névtelenséget kérő olvasó.

Hozzátette, „ennek ellenére, amikor intim kapcsolatba kerülök valakivel, akkor azt érzem, hogy szégyenkezem, nem tudok önmagam lenni és eltitkolom, mi történt velem.”

Ördögi kör

Elkezdett találkozgatni egy idősebb férfial nemrég, akit négy éve ismert meg. Akkor visszautasította a közeledését, aminek még most sem tudja az okát. Most meg ő kereste meg. Azt hitte, ha elmondja neki, hogy gyerekkorában megerőszakolták, akkor tisztelettel és óvatosan bánik majd vele.

“Nem így történt. Az együttlétet erőszakosnak találtam. Az orális szex alatt úgy elkeseredtem, hogy a terhességek miatt meggyengült hólyagomat nem bírtam visszatartani és bepisiltem” – írja.

„Egy héttel ezután már nem kezdeményezett. Racionálisan megértem, hogy mennyire nem normális, ami történt, mégis, nagyon erősen azt érzem, hogy magamra hagytak” – fakad ki a nő. Mint írja, amiért még ijesztőbb ez az egész, az az, hogy egyre csak ugyanezt a kört futja a végtelenségig. Mintha a gyerekkorában elszenvedett erőszak ennek a mintának a csapdájában tartaná fogva, amit ő tudat alatt újra és újra felállít maga ellen.

Mindennél jobban szeretnék egy harmonikus, biztonságot nyújtó és szeretetteljes kapcsolatot. Szeretném, ha valakivel végre lehetne orgazmusom, amit még sosem tapasztaltam. Az én példám is azt bizonyítja, hogy mennyire nehéz a gyerekkori erőszaktól szabadulni. Attól félek, hogy sosem érhetem el, amire vágyom – zárta olvasói levelét a nő.

Forrás contextus.hu

Szólj hozzá