fbpx

Minden nap használod, de szinte semmit nem tudsz róla

0 579

Ma már teljesen természetes, ha valamit meg szeretnénk tudni, vagy csak kíváncsiak vagyunk valamire, akkor egyből a Google-hoz fordulunk.

Ez egy olyan keresőoldal manapság, ami nagyon csekély esetben nem tud a kérdéseinkre választ adni. Emberek milliói használják nap, mint nap keresésre, tudakolózásra, mégis nagyon keveset tudunk arról, hogy mi rejlik a keresőoldal mögött.

Az oldal több mint 200 tényezőt vesz figyelembe másodpercek töredéke alatt, amikor rákeresünk valamire. Majd természetesen pillanatokon belül megkapjuk a választ.1998-as indulásakor naponta nagyjából 500 ezer keresést indítottak, ez manapság két millióra nőtt – másodpercenként.

A Google-nek több mint 53 600 munkavállalója van 70 irodában, több mint 40 országban, szerte a világon, és ami számunkra a legérdekesebb, hogy mindenki ingyen ebédelhet a vállalatnál.2013-ban 5 percre leálltak a Google szolgáltatásai, ebben az 5 percben az internetforgalom 40%-al esett vissza.

A Google nagy hangsúlyt fektet olyan dolgokra, amik emberek millióra lehetnek hatással. Így -ezen az elven – került be a Gmail-be a csiroki (Cherokee) indián nyelv.

Cherokee
Cherokee

Larry Page és Sergey Brin 1998 augusztusában alkották meg az első Google Doodle-t, ami a nevadai Burning Man fesztivált hirdette, amin ők maguk is részt vettek.

A Google központjában 200 kecske legel, mivel odafigyelnek a környezetvédelemre, így csökkentve a szén-dioxid kibocsájtást.A Google az egyetlen olyan cég, aminek az alapelve az volt, hogy olyan oldalt hozzanak létre, amely által az emberek kevesebbet időznek az interneten.

A Google kaliforniai főhadiszállásának épületei között szinte mindenki biciklivel közlekedik, sőt a cég a logóval megegyező színű bicikliket biztosítja dolgozói számára.Előtérbe helyezik a videó konferenciákat, sokszor még az egy épületben dolgozok is így beszélik meg egymással a munkával kapcsolatos dolgokat.

Google
Google

A Google lehetőséget ad a saját projektre is, nem ritka az, hogy egy új projekt egy dolgozó fejéből pattan ki. Ilyen volt pl. Gmail is. Ez nem kötelező, hanem csak egy lehetőség.

Google irodaház
Google irodaház

A Google alkalmazottai hivatalos nevükön „Googlerek”. Az új dolgozók azonban nem érdemlik ki automatikusan ezt a címet: az ő nevük ebben az időszakban még csak „Noogler” a nevük. Ők színes sapkát viselnek, amin propeller van. Ez nem azért van, hogy nevetség tárgyai legyenek, hanem könnyebb őket megkülönböztetni.

Noogler-ek
Noogler-ek

Hivatalos kutyájuk is van, akinek van saját irodája is, neve pedig nem más, mint: Yoshka. Neki egyébként még saját blogja is van.

Yoshka
Yoshka

Ha egy Google alkalmazott meghal, házastársa 10 évig kapja az elhunyt fizetésének felét.

A híres Google dizájnt 1996-ban készített az alkotó, és azért lett olyan egyszerű, mert nem értettek a HTML-hez. Mivel a felhasználók azt hitték, hogy nem tölt be az oldal, így vártak még valamit, majd Eric úgy döntött, hogy berakja a „Copyright by Google” feliratot és ennyi. Azóta pedig már mindenki megszokta ezt az egyszerűséget.

A Google
A Google

Nem szeretik az alkotók, ha kis betűvel írják a Google-t.

Szólj hozzá