fbpx

Nem csak a lelket, a testet is egészségessé teszi a masszázs

0 614

A masszázsról sokan úgy hiszik, hogy a lelki kényeztetésen túl nem sok haszna van, holott kevesen tudják, de számtalan egészségügyi problémától óvhat meg minket, amennyiben egy hivatásos masszőr a megfelelő pontokat találja meg testünkön.

Az Emory Egyetem kutatói ugyanis bebizonyították, hogy például a svédmasszás – amely nem a durva mozdulatokon, hanem éppen a gyengéd érintéseken alapul – enyhítheti a depresszió, a kóros fáradtság, de még az asztma tüneteit is, sőt, a hátfájásra és egyéb izompanaszokra is pozitív hatással van. A vizsgálatok során egészséges embereket vontak be a kísérletekbe, akiket négy csoportra osztottak fel és öt héten keresztül különféle időközönként és különböző intenzitással masszíroztatták meg őket.

A négy csoportot további két részre osztották fel a szakemberek, így két csapat hetente egyszer, két csapat pedig hetente kétszer részesült masszázsban, de különféle típusokban. A pontos eredmények ugyan még elemzésre várnak, de azt már most kijelentették a kutatók, hogy azoknál a pácienseknél, akik hetente több alkalommal is intenzív masszázsban részesültek, azok sokkal jobban érezték magukat, frissebbek voltak, könnyebben aludtak és kevésbé panaszkodtak hát- vagy gerincfájdalmakra, mint azok, akik csak egyszeri alkalommal részesültek kezelésben. A kutatás célja az, hogy az orvostudomány megértse a masszázs által előidézett biológiai hatásokat, így azokat különféle kezelések mellett alkalmazhassák a jövőben.

Forrás: Noihirek

Szólj hozzá