fbpx

Nem minden barátság, ami annak látszik. Te is tapasztaltad már

0 700

Mire betöltjük az ötvenet, már több tucat barátot és ismerőst mutathatunk fel. Néhányunk még mindig jó kapcsolatot ápol általános iskolás osztálytársával vagy diáktársaival az egyetemi évekből. Szereztünk barátokat kollégáink köréből, illetve szomszédaink közül is. Vajon közülük mindenkire használható a „barát” jelző?

A barátság véletlenül érkezhet

Belegondoltál már, hogy barátságaid java véletlenségből alakult? Jóba lettél azzal, akit melléd ültettek első osztályban, vagy azzal, aki beköltözött a szomszéd házba. Ötven éves korodra már nem egy lelket fújt eléd a szél. Most biztos azt gondolod, ez így jó. Minél több ember vesz körül valakit, annál boldogabb, nem? Sajnos el kell, hogy keserítselek.

FONTOS FELISMERNED, HOGY NEM LEHET MINDENKI A BARÁTOD.

A téged körülvevők nap mint nap hatást gyakorolnak rád és az életedre. Nem mindegy, kikkel veszed körbe magadat, ugyanis nagyon sok kapcsolat lehet mérgező hatással a mindennapjaidra. Szelektálnod kell, hogy olyan embereknek szoríthass helyet, akik jótékony módon befolyásolják a jövődet.

Íme pár embertípus, akik nem szükségesek a mindennapjaidba, gondold újra a velük való kapcsolattartást.

Mérgező barátság

Furcsa, de olykor a minket sértegető személyekhez kötődünk a legjobban. A bántó megjegyzések mögött viszont legtöbbször az alacsony önbizalom áll.

EZEK AZ EMBEREK KEVÉSNEK HISZIK MAGUKAT, EZÉRT AZT SZERETNÉK, HA A MI ÖNBECSÜLÉSÜNK IS AZ Ő SZINTJÜKÖN MOZOGNA.

Körülötted is vannak olyanok, akik állandóan sértő megjegyzéseket tesznek a környezetükben lévőkre, beleértve téged is? Ismersz olyanokat, akik passzív-agresszív módon ragaszkodnak mások lelki terrorizálásához? Ideje búcsút inteni nekik! A rájuk szánt idődet fordítsd inkább szenvedélyeidre, közeli hozzátartozóidra.

Krónikus panaszkodók

Az öregedés mindenkire másképpen hat. Vannak, akiken nem hagy nyomot az idő vasfoga, és még hetven évesen is fülig érő mosollyal vetik bele magukat az új kalandokba. Mások viszont citromba harapott képpel reagálnak mindenre, ami történik velük.

TELJESEN MINDEGY, MENNYI PÉNZÜK, HÁNY BARÁTJUK, MENNYI CSODÁLATOS ÉLMÉNYÜK VAN, MINDENBEN CSAK A ROSSZAT LÁTJÁK MEG.

Félre ne érts, olykor mindannyian panaszkodunk. A mértékletesség azonban elengedhetetlenül fontos. Ha vannak krónikus sopánkodók körülötted, akik mindig csak lelombozzák az életkedvedet, talán ideje lenne egy kis távolságot tartanod tőlük.

Barátság egyensúly nélkül

Minden emberi kapcsolatot a kölcsönösség tesz harmonikussá. Teljesen normális, ha egy barátod, amikor segítségre szorul, hozzád fordul. Jó érzés, amikor támogathatsz másokat, de mindig törekedj az egyensúlyra! Ha a segítségnyújtás egyoldalú, nem nevezhetjük építő jellegűnek a barátságot. Megérdemled, hogy viszonozzák a törődésedet.

Az értékes barátságok ápolása 50 éves korunk fölött is elengedhetetlenül fontos. De ne feledd, nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

Forrás: 50folott

Szólj hozzá