fbpx

Szűcs Lajosra emlékezzünk

0 569

Bár megérezte a tragédiát, nem tudott elbúcsúzni párjától Pécsi Ildikó (80)! A hosszan tartó betegség után vasárnap reggel elhunyt Szűcs Lajos (†76) olimpiai bajnok labdarúgó utolsó kívánsága az volt, hogy kíméljék meg feleségét attól a fájdalomtól, hogy őt szenvedni lássa.

Pécsi Ildikó így nem volt ott a kórházban imádott férje mellett, otthon érte a hír, amelytől teljesen összetört. Szerettei most egyetlen percre sem hagyják magára, nagyon féltik az idős asszonyt.

(Még több Wum hír itt)

Szűcs Lajos olimpikonhoz méltó akarattal küzdött évek óta a daganatos betegséggel. Kossuth-díjas színésznő feleségével öt évtizede éltek egymásért, egymásba kapaszkodva igyekeztek a betegségeik ellenére meglátni a szépet és a jót a mindennapokban. Mindketten tudták, hogy nagy a baj, mégis reménykedtek.

– Naponta imádkozom, hogy kapjunk még egy kis időt, pár évet, hogy együtt lehessünk – mondta a Blikknek márciusban Pécsi Ildikó. Nem sokkal később arról számolt be a művésznő, hogy párja jobban van, kertészkedik, eteti a madarakat, boldogan várják az alkalmakat, amikor fiukkal és kis unokájukkal találkozhatnak. Szűcs Lajost az tartotta életben, hogy párjának könnyebb legyen, de most elfogyott az ereje.

A Blikk információi szerint az egykori labdarúgó két hete ismét kórházba került, és hiába követtek el érte mindent, a betegség ezúttal győzött.

–Szűcs Lajos két hete került kórházba, miután daganatos betegsége tüdőáttétes lett. Ildikó látogatta, de amikor Lajos bácsi érezte, hogy nem győzhet a végső harcában, azt kérte a fiuktól, Csabától, hogy ne engedje hozzá édesanyját. Nem akarta kitenni Ildikót a legnagyobb fájdalomnak, hogy őt szenvedni lássa – mondta a Blikknek Péterfi Csaba, a család barátja, aki szombaton is a művésznővel volt.

– Csodálatos, ahogy óvták és szerették egymást. Nem tudtak a kórházi ágynál elbúcsúzni egymástól, megfogni egymás kezét, de Ildikó szombat este mégis megérezte, hogy el kell köszönnie. Bement a hálószobájukba, leült a közös ágyuk szélére, és csendesen megsimogatta férje oldalán a lepedőt: „Édesjólajosom, nem biztos már, hogy megint hazajössz ide hozzám, és itt alhatunk újra együtt…”, sóhajtotta könnyes szemmel. Így búcsúzott el, és másnap reggelre a legenda, az apa, a férj örökre elment – mondta lapunknak a család nyilatkozatra felhatalmazott barátja.

– A gödöllői önkormányzat díszpolgár házaspárjának megvásárolta azt a sírhelyet, amit Pécsi Ildikó évekkel ezelőtt kiválasztott Hegedűs Gyula síremlékének szomszédságában. Szűcs Lajos soha nem beszélt a halálról, de Ildikó felkészült az elmúlásra, arra az időre, amikor újra együtt lesznek – tette hozzá Péterfi Csaba.

Pécsi Ildikóra most nagyon vigyáznak, a telefontól is óvják, nem akarják, hogy kéretlen hívások zaklassák. Mellette van a fia, támogatja édesanyját, miközben őt is pótolhatatlan veszteség érte. Az utóbbi időben a házaspár segítségére volt egy hölgy, aki mindkettőjüket ápolta, gondoskodott róluk. Most ő tölti az éjszakákat a megözvegyült művésznővel, egyetlen pillanatra sem hagyják magára.

Szűcs Lajos halálhírét a Ferencvárosi Torna Club közölte honlapján vasárnap délelőtt, saját halottjuknak tekintik, ahogy Gödöllő városa is.

– Elment egy nagyszerű sportember, városunk díszpolgára, de leginkább a barátom – közölte dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Gór Nagy Mária: Nagyon féltem Ildikót!

Jó néhány kolléga aggódik most a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőért, köztük Gór Nagy Mária is, akinek színitanodájában sokáig volt Pécsi vizsgaelnök.

– Ildikó és Lajos több mint ötvenéves házassága a szakmában is példaértékűnek számít. Lajosnál tisztességesebb, egyenesebb embert keresve sem találhatott volna, egész életében a tenyerén hordozta őt. Az utolsó időkben már minden idejét Lajosnak szentelte, ritkán lehetett elérni. Nagyon féltem most az összeomlástól, vigyázni kell rá most mindenkinek, mert ők egymásért éltek – mondta a Blikknek Gór Nagy Mária.

Aranyat nyert

Szűcs Lajos 1943. december 10-én született a Vajdaságban, Apatinban. Első profi klubja a Dorogi Bányász volt, de később a Ferencvárosban, majd a Budapest Honvédban lett legenda. A magyar válogatottban 37 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, amelyben pályafutása legnagyobb sikereként 1968-ban, Mexikóvárosban olimpiát nyert, miután a csapattal 4-1-re legyőzték Bulgáriát.

Forrás Blikk

Szólj hozzá