fbpx

Újra műteni fogják Schumachert

0 648

Az olasz „Contro Copertina” média szerint, Michael Schumacher újabb műtéten fog átesni. Bár a Schumacher család abszolút titokban tartja a pilóta egészségügyi állapotát azóta, hogy hat évvel ezelőtt a francia Alpokban szörnyű síbalesetett szenvedett.

Philippe Menasché professzor és neves kardiológus újra műtein fogja az egykori német pilótát a szív őssejtekkel végzett kísérleti kezelés részeként, amelyet a hétszeres Forma-1-es világbajnokon egy évig végeztek.

“A cél Michael idegrendszerének regenerálása”- magyarázta Dr. Nicola Acciari idegsebész az olasz sajtónak, megjegyezve, hogy a korábbi Ferrari és Mercedes pilóta izom atrófiában és csontritkulásban szenved.

“Az elmúlt 20 évben a tudomány óriási előrelépést tett az őssejtkezelés területén. De ez nem változtat azon a tényen, hogy még mindig keveset tudunk az emberi agyról. Nem tudjuk megjósolni, hogy a kezelés mit fog eredményezni” – mondta Acciari.

Felipe Massa azt mondta, hogy nemrég meglátogatta Schumachert az otthonában, Svájcban, és a jelenlegi helyzetét “bonyolultnak” írta le.

“Vannak információim, tudom hogy van. Mindig szoros volt vele a kapcsolatom. A feleségével, Corinnával már kevésbé, hiszen ő nem sokat volt ott a versenyeken. Ebben az időszakban meg kell értenie mindenkinek, hogy az ő helyzete sem könnyű, nehéz szakaszban van, és tiszteletben kell tartanunk, amit kér. Nem szeretnék információt nyilvánosságra hozni, hisz ki vagyok én, hogy ezt tegyem?”

Forrás: sport.es sport365.hu

Forrás sport365.hu
Szólj hozzá