fbpx

Vasalás nélkül is lehetnek simák a ruháink

0 626

A vasalás a legtöbb nő életében egyet jelent az unalmas házimunkával, amit kötelezően el kell végezni, ha szeretnének maguknak szép, és sima ruhákat. A derékfájdító vasalásnak azonban szerencsére vannak alternatívái, amelyek segíthetnek abban, hogy teljesen, de legalábbis részben száműzhessük ezt a fajta házimunkát életünkből!

Az egyik legjobb tipp az, ha ruháinkat kitesszük egy alapos gőzfürdőnek! A legegyszerűbb, és mindenki számára elérhető módszer, ha felakasztjuk a ruhákat a fürdőbe, majd veszünk egy negyedórás forró zuhanyt, miközben a gőz sűrű ködként járja körül a vasalni-valókat. 15 perc se kell hozzá, és a ruhák szó szerint kisimulnak!

Talán kevesen gondolnák, de a vizes és helyes teregetés is hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen órákig a vasaló felett görnyednünk. Fontos, hogy a mosógépből egyenesen a szárítóra vigyük a ruhákat, és igyekezzünk a lehető legsimábban felaggatni azokat. Az ingeket tegyük nyugodtan vállfára, fújjunk vasaláskönnyítő sprayt a ruhákra, és a legtöbb ruha száradás közben automatikusan kisimul!

Ha csak egy-egy ruhaneműre lenne szükségünk, de nincs időnk vasalni, akkor a nedves rongy és a hajszárító csodákra képes! A ráncos felületet egy kicsit megnedvesítjük – fontos, hogy csak éppen nedves legyen -, majd lógatva, egy hajszárítóval simára szárítjuk.

Ennél egyszerűbb még garantáltan nem volt a vasalás! Persze az is egy alternatíva, ha kiadjuk a házimunkát a férfiaknak…

Forrás: Noihirek

Szólj hozzá